Ciasto kawowo czekoladowo kokosowe
Przepis na to wegańskie ciasto krąży po necie non stop:)
proporcja mała porcja ciasta:
szklanka mąki kukurydzianej
pół szklanki cukru
łyżka proszku do pieczenia
1/3 szklanki oleju lub 1/3 kostki wegańskiej margaryne
pół szklanki wody
dwie łyżki kakao
Zmiksuj, włóż do formy, upiecz.
krem:
szklanka mleka sojowego
budyń lub mąka ziemniaczana
łyżka cukru,
łyżka mleka roślinnego w proszku (opcjonalne)
Przygotuj jak budyń, nałóż równomiernie na ciasto, posyp grubo kokosem
Łakotnik jest potrzebny gdy jest zimno na dworze,
a ty masz dobry film do obczajenia.
np ANONIMUS - HISTORIA AKTYWIZMU
gorąco polecam:)
na wierzch sporo posypki kokosowej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz