niedziela, 21 października 2012

Zupa majrankowo topinamburowa


Zupa majrankowo topinamburowa

kilka topinamburów
duża cebula
mały pomidor 
szklanka dyni i cukinii
pietruszka majranek
dwie łyżki mleka sojowego
dwie łyżki oleju zimnotłoczonego rzepakowego

Gotujemy zupę jak babcia uczyła najpierw najtwardsze na końcu przyprawy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

O mnie

Moje zdjęcie
Lubię mieć (choćby niewielki) wpływ na moje otoczenie,świat w którym żyję. Interesuje mnie to co jem, czego używam, jak moja konsumpcja wpływa na środowisko. Robię dobre jedzonko z lokalnych często własnych produktów,mieszam też kremy, odnawiam meble, buduję i pomocnikuje na budowach. Staram się kreatywnie żyć, szukać dobrych rozwiązań na życie bardziej niezależne od stereotypów, z wyboru zależne od emnie, we współzależności z naturą.