niedziela, 16 października 2011

Gruszki kiszone

tyle niedojżałych gruszek ile masz
gożdziki
koper
liść wiśni
trochę kory cynamonowej
szczypta soli
łyżka cukru

włożyć do słoika, zalać przegotowaną ciepłą wodą i zamknąć bardzo bardzo szczelnie.

Otoworzyć po kilku miesiącach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

O mnie

Moje zdjęcie
Lubię mieć (choćby niewielki) wpływ na moje otoczenie,świat w którym żyję. Interesuje mnie to co jem, czego używam, jak moja konsumpcja wpływa na środowisko. Robię dobre jedzonko z lokalnych często własnych produktów,mieszam też kremy, odnawiam meble, buduję i pomocnikuje na budowach. Staram się kreatywnie żyć, szukać dobrych rozwiązań na życie bardziej niezależne od stereotypów, z wyboru zależne od emnie, we współzależności z naturą.