niedziela, 16 października 2011

Papryka w occie

Zaznaczam, że octu nielubie w dużych ilościach, ale w tej papryce to go nawet nie czuć więc polecam:)

papryka różnokolorowa
ocet
szczypta soli
łyżka cukru
łyżka octu jabłkowego
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego

Wsypujemy wszystko do słoika i zakręcamy, słoik sam się powinien zamknąć bez gotowania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

O mnie

Moje zdjęcie
Lubię mieć (choćby niewielki) wpływ na moje otoczenie,świat w którym żyję. Interesuje mnie to co jem, czego używam, jak moja konsumpcja wpływa na środowisko. Robię dobre jedzonko z lokalnych często własnych produktów,mieszam też kremy, odnawiam meble, buduję i pomocnikuje na budowach. Staram się kreatywnie żyć, szukać dobrych rozwiązań na życie bardziej niezależne od stereotypów, z wyboru zależne od emnie, we współzależności z naturą.