poniedziałek, 24 października 2011

Pieprz

To świetna przyprawa nadajaca się do kotletów, zup, jednogarnkowych słonych kwaśnych słodkich  dań, jak również do wzbogacania przetworów na zimę.

Pieprzy mamy kilka rodzajów
Pieprz czarny:


Pieprz zielony


Pieprz czerwony:


Pieprz cytrynowy:
Pieprz cayeński:
Pieprz ziołowy MÓJ ULUBIONY:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

O mnie

Moje zdjęcie
Lubię mieć (choćby niewielki) wpływ na moje otoczenie,świat w którym żyję. Interesuje mnie to co jem, czego używam, jak moja konsumpcja wpływa na środowisko. Robię dobre jedzonko z lokalnych często własnych produktów,mieszam też kremy, odnawiam meble, buduję i pomocnikuje na budowach. Staram się kreatywnie żyć, szukać dobrych rozwiązań na życie bardziej niezależne od stereotypów, z wyboru zależne od emnie, we współzależności z naturą.