niedziela, 16 października 2011

Zuppa dyniowa

Dostałam 10 przepięknych dyń różnej wielkości więc trzeba je dobrze wykorzystać:)

1 szklanka pokrojonej grubo marchwi
1 szklanka pokrojonej grubo dyni
kilka centymetrów zielongo małego pora
kilka listków pietruszki lub kostka zamrożonej pietruszki
łyżka szuszu warzywnego
łyżka oleju
łyżka oleju
łyżka mleka roślinnego
łyżka octu jabłkowego
2 listki laurowe
klka ziaren ziela angielskego
pieprz cayeński i ziołowy do smaku
sól

Składniki zagotować i zblendować, sól i mleko dodajemy na końcu.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

O mnie

Moje zdjęcie
Lubię mieć (choćby niewielki) wpływ na moje otoczenie,świat w którym żyję. Interesuje mnie to co jem, czego używam, jak moja konsumpcja wpływa na środowisko. Robię dobre jedzonko z lokalnych często własnych produktów,mieszam też kremy, odnawiam meble, buduję i pomocnikuje na budowach. Staram się kreatywnie żyć, szukać dobrych rozwiązań na życie bardziej niezależne od stereotypów, z wyboru zależne od emnie, we współzależności z naturą.