niedziela, 16 października 2011

Masło/pasta groszkowa

groszek w puszce lub szklanka dojżałego świerzego
łyżka oleju najlepiej zimnotłoczonego
szczypta pieprzu ziołowego
sól do smaku


opcjonalnie można dodać posztkowane zmoczone nerkowce



zmiksować wszystko:) 

można używać jako pstę na peczywo lub farsz do np naleśników

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

O mnie

Moje zdjęcie
Lubię mieć (choćby niewielki) wpływ na moje otoczenie,świat w którym żyję. Interesuje mnie to co jem, czego używam, jak moja konsumpcja wpływa na środowisko. Robię dobre jedzonko z lokalnych często własnych produktów,mieszam też kremy, odnawiam meble, buduję i pomocnikuje na budowach. Staram się kreatywnie żyć, szukać dobrych rozwiązań na życie bardziej niezależne od stereotypów, z wyboru zależne od emnie, we współzależności z naturą.